Työn hakeminen:

- Kuinka voin hakea työpaikkaa?
Jokaisen työpaikkailmoituksen perässä on "Kuinka tätä työpaikkaa haetaan" -osio, jossa on ilmoituksen jättäneen yrityksen yhteystiedot. Jokaisella yrityksellä on oma rekrytointiprosessinsa.

- Voinko hakea työpaikkaa, vaikka en ole Euroopan unionin alueelta?
Kyllä, kuka tahansa voi hakea työpaikkoja. EU:n ulkopuolelta tulevien kannattaa kuitenkin huomioida, että työluvan ja viisumin hankkiminen voi aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia.

- Voitteko auttaa minua viisumin hankkimisen kanssa?
Ei, valitettavasti emme tarjoa tällaista palvelua. Ota yhteyttä suurlähetystöösi lisätietojen saamiseksi.

- Onko minun puhuttava saksaa, jos haluan hakea työpaikkaa?
Ei välttämättä. Joihinkin työpaikkoihin vaaditaan saksan kielen taito, toisiin taas ei. Tarkista "Toimistossa käytetty kieli" työpaikkailmoituksen yhteydestä löytääksesi työnantajan edellyttämän kielitaidon kuvauksen.

- Miltä työhakemuksen on näytettävä haettaessa töitä Saksasta?
Tavallinen hakemus sisältää kuvallisen ansioluettelon, varsinaisen hakemuksen, kopiot tutkintotodistuksistasi sekä suositukset aiemmilta työnantajiltasi.

- Voitteko auttaa hakemukseni kanssa?
Emme valitettavasti tarjoa tällaista palvelua. Löydät lisätietoja hakemuksen kirjoittamisesta täältä.

- Onko todistukseni voimassa myös Saksassa?
Todennäköisesti kyllä. Tulevat työnantajasi voivat kuitenkin pyytää sinua käännättämään todistuksesi.


Työpaikkailmoituksen jättäminen:

- Kuinka paljon työpaikkailmoituksen jättäminen maksaa?
Työpaikkailmoituksen jättäminen on täysin maksutonta! Klikkaa "Lisää työpaikkailmoitus" sivun oikeassa laidassa ja seuraa annettuja ohjeita.

- Voinko jättää ilmoituksen freelance-työstä, osa-aikatyöstä tai tuntityöstä?
Ehdottomasti. Alusta on tarkoitettu muillekin kuin kokoaikaista ja pysyvää työvoimaa etsiville ilmoituksille. Voit jättää työpaikkailmoituksen kaikenlaisia töitä varten. Muuta tällöin sopimuksen tyyppi -kuvausta vastaamaan tarjoamaasi työtä.

- Voinko jättää ilmoituksen Saksan ulkopuolella sijaitsevasta työpaikasta?
Valitettavasti et. Tämä työnhakuun keskittyvä alusta on tarkoitettu ainoastaan Saksassa sijaitsevia työpaikkoja varten.

- Kuinka voin muokata lisäämääni työpaikkailmoitusta?
Jätettyjen ilmoitusten muokkaaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista, joten ole huolellinen työpaikkailmoitusta lisätessäsi! Mikäli teit virheen ilmoituksesi kanssa, voit lisätä saman hakemuksen sivustolle toisen kerran.

- Kuinka voin poistaa lisäämäni työpaikkailmoituksen?
Työpaikkailmoitukset poistetaan automaattisesti kolmen kuukauden jälkeen.


Lisätietoja sivustosta jobsingermany.org:

- Kuinka keksitte idean sivustoon?
Bab.la:n työkulttuuri on hyvin kansainvälinen, joten olemme päässeet todistamaan ensimmäisten joukossa, kuinka eurooppalaiset ovat entistä halukkaampia työskentelemään ulkomailla. Päätimme helpottaa tätä prosessia perustamalla tämän työnhakuun keskittyvän alustan.

- Ketkä osallistuvat hankkeeseen?
Saksalaiset yritykset ja start-up-yritykset sekä kansainväliset, Saksassa sijaitsevat yritykset, joilla on tarjolla avoimia työpaikkoja.

- Eivätkö tuhat työpaikkaa ole vain pisara meressä?
Se on alku! Olemme luomassa nopeampaa ja helpompaa tapaa, jonka avulla saksalaiset yritykset ja eurooppalaiset työnhakijat kohtaavat. Toivomme, että tämä prosessi tulee lähitulevaisuudessa olemaan entistä yksinkertaisempi.

- Onko työharjoittelu oikea työ?
Työharjoittelu on tavallisesti kokoaikainen työ, jossa on määrätty työaika ja johon kuuluu pieni korvaus. Työharjoittelut soveltuvat yleensä opiskelijoille tai nuorille ammattilaisille, jotka hankkivat ensimmäisiä työkokemuksiaan.

- Mitä tapahtuu tuhannen työpaikan ja 365 päivän jälkeen?
Teemme parhaamme, jotta työtä hakevat ja työntekijöitä etsivät tahot kohtaisivat edelleenkin ja saatamme asettaa seuraavan haasteen entistä korkeammalle!


Yritykset: lisätkää työpaikkailmoituksenne tänne maksutta!

Paikkoja vapaana kansainvälisille hakijoille? Aloita tästä!

Lisää työpaikkailmoitus

Vaivaako koti-ikävä?

Vinkkimme, joiden avulla Saksa tuntuu kodilta

Opi lisää


Useat kansainväliset ja paikalliset yritykset ovat yhdistäneet voimansa yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi: tavoitteena on tuoda yhteen ulkomaalaisia työntekijöitä tarvitsevat yritykset ja ulkomaalaiset työntekijät, jotka etsivät töitä Saksasta. Oli työnantaja sitten palveluntarjoaja tai jälleenmyyjä, ne tarjoavat työpaikkoja eurooppalaisille, joiden äidinkieli on välttämätön yrityksen toiminnalle.

Tuki